History of Cantina Bruscia

The Azienda Agricola Bruscia is a family-run business, typical of the Marche region, and for generations has been affirmed in agricultural production. In recent decades it has grown considerably to dedicate itself with utmost professionalism and great enthusiasm in wine production, building a new cellar of over 800 square meters, ensuring excellent quality of its D.O.C. wines.

In Spicello – a small hamlet in the municipality of San Giorgio di Pesaro (PU) counting roughly 33 inhabitants, not far from the village of San Costanzo – was born the first vineyard of the Bruscia family, planted by Bruscia Osvaldo, the eldeast son of Bruscia Vittorio and Adele Filippetti. They had four children: Osvaldo, Tullio, Dina and Dino. Tullio and Dino were the two founders, as well as pillars of the Bruscia farm. Dino Bruscia and his two sons, Davide and Paolo with Stefano and Modeastino, who are the sons of Tullio Bruscia, who currently work on the farm.

CHRONOLOGICAL STAGES

Storia Cantina Bruscia

1889
1889

Con Bruscia Modesto nasce la passione per la vitivinicoltura

Con Bruscia Modesto nasce la passione per la vitivinicoltura

Siamo nel 1889 e Modestino Bruscia produce già vino per uso famigliare, con lui nasce la passione per vitivinicoltura che viene tramandata da padre a figlio

1930
1930

Vittorio Bruscia figlio di Modesto continua la passione del padre

Vittorio Bruscia figlio di Modesto continua la passione del padre

Vittorio a differenza del padre Modesto produce un vino di qualità superiore, tanto da iniziare a crearsi una cerchia di acquirenti qui iniziano le prime vendite in “damigiane” del vino Bruscia

1947
1947

A Spicello , viene piantato il primo importante vigneto di Osvaldo Bruscia figlio di Vittorio

1960
1960

Osvaldo abbandona l’azienda di famiglia e lascia a Tullio e Dino che daranno vita all’ Azienda Agricola Bruscia

Osvaldo abbandona l’azienda di famiglia e lascia a Tullio e Dino che daranno vita all’ Azienda Agricola Bruscia
2005
2005

Nasce la Cantina Biologica Bruscia dai soci Davide e Paolo (figli di Dino) con Stefano (figlio di Tullio).

Nasce la Cantina Biologica Bruscia dai soci Davide e Paolo (figli di Dino) con Stefano (figlio di Tullio).

Contattaci subito

FOLLOW US

Follow us on social networks to find out all the news!

NEWSLETTER

The Newsletter of the Azienda Agricola BRUSCIA allows you to stay updated on all the news relating to our products and the events organized in the area.